maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ed Wood (1994)

Tim Burtonia taasen. Hivenen pettymyksensekaista, tosin.

Ed Wood oli yksi näitä 3 elokuvaa kympillä -ostoja, mutta ei todellakaan parhaimmistoa. Tim Burtonin ja Johnny Deppin elokuvista tämä ei ole ikinä juurikaan ollut esillä (ainakaan minä en ollut ikinä edes kuullut) ja sen voi toisaalta elokuvan katsottuaan ymmärtää. Ei ainakaan minulle oikein auennut. Eikä muutenkaan jaksanut innostaa.

Ed Wood, ylläri, kertoo Ed Woodista, Hollywoodin kaikkien aikojen surkeimmaksi ohjaajaksi tituleeratusta miekkosesta. Elokuvan juoni kattaa siis monta surkuhupaisaa (en ikinä olisi uskonut käyttäväni tätä sanaa, mutta tähän se sopii täydellisen kuvaavasti) elokuvanohjausyritystä, muka-hauskoja hahmoja ja vähän epätoivoista tunnelmantavoittelua. Ja elokuvahan on siis mustavalkoinen.

Johnny Depp näyttelee hyvin, kuten aina, mutta ei se ihan riittänyt tekemään tästä elokuvasta erityistä. Mustavalkoisuus toimii joissakin kohdissa, muuten siihen ei oikeastaan kiinnitä niinkään huomiota. Burtonmaista tunnelmaa löytyy, mutta niukasti.

Aika keskiverto elokuva. Näinkin kuvaavasti voisin sanoa: ihan ok. Ja jo tämän postauksen pituus kertoo, ettei sanottavaa juuri ole. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti