torstai 18. kesäkuuta 2009

Spider-Man 3 (2007)

Supersankari-leffa jälleen. Huonompi sellainen.

Spider-Man ei ole ikinä oikein iskenyt, eikä iskenyt nytkään. Liikaa "yllätys"-käänteitä (ooh, ystävästä vihollinen ja vihollisesta ystävä, hän ei tappanutkaan häntä eikä hän häntä etc.) ja liian vähäiset motiivit asioiden toimeenpanoa varten (kuka haluaa oikeasti, siis OIKEASTI tappaa jonkun sillä perusteella, että "se vei mun tyttöystävän"?). Ja miksi Hiekkamies muka halusi tappaa Spider-Manin, mutta sitten ei halunnutkaan? Noo. Kai siinä sitten joku logiikka oli, mutta jäi avautumatta minulle. Eikä kyllä haittaa.

Tobey McGuiresta en ole ikinä pahemmin pitänyt, Kirsten Dunst on mahtava Veren vangeissa, mutta siihen se jääkin. Tässä elokuvassa en nähnyt kummassakaan mitään, mitä en olisi aiemminkin nähnyt. Pahiksista Hiekkamies oli hahmona lähinnä tylsä ja Venom tungettu vähän väkisin mukaan. Kunnon pahiksia ei tahdo nykyään löytyä mistään!

Toimintakohtauksista sen verran, että henkilökohtaisesti mieluummin katselen aseilla käytävää lähitaistelua kuin kahta epämääräisesti toisiaan väistelevää, ilmassa singahtelevaa hahmoa ja mukiloivat toisiaan seiniin, rakennustelineisiin tai roskiksiin - tai yleensäkään mihin tahansa eteen tulevaan.

Vaikka muuten Spider-Man 3 jäi minulle aika turhaksi katselukokemukseksi, erikoistehosteet olivat hienoja, Hiekkamies hyvänä esimerkkinä.

Mutta kokonaisuudessaan ei ehkä minun leffani.

-

Tänään on Finnkinon superpäivä, joten elokuviin käy tieni illalla. Nicholas Cagen tähdittämä Tieto olisi tarkoitus katsastaa, vaikka ei arvosteluissa ole loistanutkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti