perjantai 12. kesäkuuta 2009

Blackout (2008)

No niin, korkkaanpa sitten blogini tällä suomalaisella trillerillä, Blackoutilla. Täytyy sanoa, että epäilykseni olivat erittäin korkealla tätä elokuvaa vuokratessa, sillä hyviä suomalaisia elokuvia olen nähnyt vain pari. Yllätyin kyllä positiivisesti.

Blackout kertoo miehestä (Petteri Summanen), joka herää koomasta naulapyssyllä ammuttu naula päässään. Hänen muistissaan on valtavia aukkoja viimeisten vuosien ajalta, eikä hänellä ole aavistustakaan, kuka häntä on ampunut tai miksi, kun jo oman elämän tapahtumien muistaminen tuntuu mahdottomalta.

Elokuvan mainoslause "Kumpi palaa ensin - muisti vai murhaaja?" kuvaa erittäin hyvin elokuvan tunnelmaa, joka oli varsinkin elokuvan alkupuolella jopa piinaava (siinä määrin, että pikkuveljeni näki painajaisia ja siskoni jätti elokuvan kesken :P). Juoni tuntui olevan auki melkein minkälaiselle käänteelle tahansa. Kun sitten asiat lopulta alkoivat selvitä, pienistä vihjeistä jutun pystyi jo melkein arvaamaankin, ja loppua kohti mentäessä tunnelma hieman lässähti. Elokuva kuitenkin päättyi hienosti ja jätti paljon mielikuvituksen varaan. Juuri tuollaisista avoimista lopuista pidän erityisesti. (Pakko kyllä myöntää, että katsoin extroista vaihtoehtoisen lopun ja se pilasi aika paljon.)

Näyttelijöistä kukaan ei erityisemmin kohauttanut erinomaisuudellaan, mutta Summanen tulkitsi osansa hyvin. Monet sivuhenkilöistä olivat aika mitäänsanomattomia, ja esiintyi tässäkin elokuvassa suomalaisten leffojen kirous: omaa äidinkieltään ei tahdo ymmärtää, kun näyttelijät mumisevat. Tekstitys tarvittiin tulkiksi.

Trillereitä en ole paljon katsonut, joten en osaa arvioida elokuvaa genrensä mukaan. Blackout oli hyvä elokuva, jonka voisi kenties joskus katsoa uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti