keskiviikko 5. elokuuta 2009

Aidosti outoa (2006)

Ei olekaan tullut katsottua pariin viikkoon yhtäkään elokuvaa, mikä johtuu parista (viimeisestä) hirveästi työpäivästä, Powerpark-reissusta ja viikon leiristä. Nyt kuitenkin olen jälleen kotona ja ruudun ääressä. Ostin eilen pari vampyyri-elokuvaakin ja kävin kirjastossa lainaamassa kolme leffaa, joten katsottavaa riittää.

Pakko kuitenkin aloittaa tällä komedialla, joka tuli eilen katsottua. Olen nähnyt tämän joskus aiemminkin, mutta kirjoitanpa kuitenkin jonkinlaisen selostuksen, sillä Aidosti outoa on komedia-genressä, aidosti outoa kyllä, hyvä elokuva.

Elokuva kertoo kaavamaisesti elävästä miehestä, Harold Crickistä (Will Ferrel), joka eräänä päivänä alkaa kuulla päänsä sisällä naisen äänen. Ääni kertoo Haroldin elämää kaikkitietävänä kertojana, ja kuuluu kirjailija Karen Eiffelille (Emma Thompson). Harold on hänen uuden kirjansa päähenkilö, mutta sattuukin vain olemaan oikeasti olemassa. Hieman ikävämmäksi jutun muuttaa se, että Karen on päättänyt lopettaa tarinan Haroldin kuolemaan.

Juoni saattaa kuulostaa oudolta, ja sitä se onkin, mutta minua ei ainakaan häirinnyt. Tulos on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin ns. normaaleissa komedioissa. Tämän elokuvan oikeasti jaksaa katsoa kiinnostuneena loppuun asti, enkä edes muistanut ennestään, miten se loppuikaan.

Näyttelijät ovat aika keskitasoa, kukaan ei erityisemmin loista, muttei myöskään pomppaa esiin surkeudellaankaan. Hahmona paras oli ehdottomasti Karen Eiffel, jonka pohdinnat siitä, mikä olisi paras tapa tappaa Harold Crick, olivat loistavia.

En näköjään osaa kirjoittaa vieläkään komedioista mitään tämän pidempää, mutta yhteenvetona Aidosti outoa oli mielestäni kyllä tämän toisenkin katsomiskerran arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti