torstai 13. elokuuta 2009

Princess of Thieves (2001)

Keira Knightley ja Stephen Moyer

Tämä oli tällainen "otanpa nyt jonkun"-leffalainaus kirjastosta, mutta yllättävän hyväksi osoittui. Ruman kansikuvan perusteella odotin jotain Merlinin tyyppistä, mutta Princess of Thieves olikin mukava piristys viime aikojen surkeusleffoihin, joita olen tässä katsellut. (Niin, ja se kansihan kertookin kaiken... Ei kun oikeasti, jos en tiedä, minkä leffan ottaisin, on kannella painava osuus valintaani!)

Princess of Thieves kertoo siis Robin Hoodin (Stuart Wilson) tyttärestä Gwynistä (Keira Knightley), jolle tulee se perinteinen mävointehdämitämähaluun -vaihe, jonka innoittamana hän päättää lähteä isukin perään auttelemaan bisneksissä. Englannin kuningas on kuollut, ja valtataistelu jyllää tyranni Johnin (Jonathan Hyde) yrittäessä viedä kruunun itselleen kuninkaan pojalta Philipiltä. Robin vangitaan, ja yhtäkkiä kaikki vastuu onkin Gwynin harteilla.

Tarinaltaan elokuva on ihan perus, mutta tällaisena perinteisenä seikkailuelokuvana paljon parempi kuin esimerkiksi Kevin Costnerin tähdittämä Robin Hood. Okei, ehkä 10 vuoden ikäero saattaa ajaa asiansa, mutta toisaalta Princess of Thieves vain kulkee paremmin eteenpäin. Sitä paitsi, on kivaa vaihtelua perinteiseen Robin Hoodiin, että välillä pääosassa onkin joku muu kuin itse Robin of Locksley.

Kaikki on mielestäni aika lailla tasapainossa: seikkailu, juoni, henkilöhahmot, kuvaus, toimintakohtaukset. Oikein miellyttävää, tasaista katseltavaa. Princess of Thieves ei toki herättänyt minussa mitään syvempiä ajatuksia, mutta ei sen ollut tarkoituskaan. Se on sellainen elokuva, jonka varmaan olisin 3-4 vuotta sitten nostanut parhaiden elokuvien listalleni (kun katsoin vielä pelkästään romanttisia komedioita ja iki-ihanaa teinifantasiaa).

Keira Knightley toimii aina (olen nähnyt häneltä vain yhden huonon elokuvan), eli hän ei petä tässäkään. Pojaksi itsensä naamioiva ja hullunrohkea sankarityttö sopii hänen roolikseen täydellisesti. Pidin myös paljon Philipin näyttelijästä, sympaattisesta Stephen Moyerista. Olin oikeastaan ihan varma, että olin nähnyt hänet jossain elokuvassa aiemminkin, mutta en kai ole. Kiinnostavaa olisi kyllä nähdä, miten hän muissa elokuvissa onnistuu. Nottinghamin sheriffin näyttelijä Malcolm McDowell (jolla muuten on imdb.comissa harvinaisen vakuuttava lista elokuvia! Kellopeliappelsiinin tiesin ainoastaan) ei todellakaan päihitä Alan Rickmania, mutta kuka päihittäisikään... Hänen roolisuorituksensa oli muutenkin aivan liian laimea sheriffille, joka vaikutti nyt lähinnä Johnin sätkynukelta.

Eipä kai mitään sen syvällisempää tästä elokuvasta. Kuvia voisin opetella liittämään postauksiini, joten testataan... Saisi blogikin vähän väriä. Nyt lähden katsomaan Unelmien sielunmessun loppuun, siitä siis seuraavaksi tekstiä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti