torstai 6. elokuuta 2009

Underworld - Varjojen valtakunta (2003)

Ja heti perään vähän lisää muka-vampyyri -elokuvaa. Tässä siis toinen tapaus, jolta odotin paljon enemmän kuin mitä se loppujen lopuksi olikaan. Eläimellistä menoa tämäkin, tosin toimintaräiskeellä maustettuna.

Varjojen valtakunnan juonikin kieltämättä kuullosti epäilyttävästi silti, mitä se olikin: ihmissudet ja vampyyrit ovat taistelleet vuosisatoja. Yhtäkkiä tavallinen vampyyrisotilas Selena saa selville, että ihmissusilla on kummallisia suunnitelmia ihmislääkäri Michaelin varalle, ja päättää estää näiden päämäärät. Sekaan vielä vähän valtataistelua, synkkiä menneisyyksiä ja kaappiluurankoja. Ja tietysti, paljon toimintaa... (ja vampyyrienhan EI missään nimessä kuulu ampua pyssyllä!)

Oikeastaan vampyyreina en halua edes ajatella Selenaa ja kumppaneita, muuten en voi muuta kuin dissata. Okei, klaani mikä klaani. Ihmissudet menevät vielä ihmishahmossaan, mutta kun ne muuttuvat muskelikoiriksi, nekin alkavat olla iso EI kiitos. Joten, hmm, kun unohdetaan rotukysymykset ja tylsät taistelukohtaukset, mitä tästä elokuvasta jää jäljelle? Juoni, jos sellainen siis olisi.

Kaksi tuntia tuntuu hieman puuduttavalta, varsinkin, kun käteen ei elokuvan lopuksi jää mitään. En oikeastaan enää edes muista, ketkä kuolivat, ja miten elokuva yleensäkään loppui. Se kertonee jo aika paljon. Jotain selkeyttä ja jonkinlainen juonentynkä olisi siis todellakin kaivattu. Pakko varmaan katsoa Underworldin seuraavatkin osat ihan tutkimuksena, onko asiassa kehitytty. :P

Rakkaustarina Selenan ja Michaelin välillä oli jo niin ennalta-arvattava ja valitettavan kliseinen, ettei edes harmita, jos spoilaan jotakuta. Tuli väkisinkin mieleen Blood and Chocolate, enkä nyt tiedä, kuinka positiivisessa mielessä (eli kyseessä on huono ihmissusi-elokuva).

Visuaalisesti mieleen jäi ensimmäisenä Kate Beckinsalen ihana polkkatukka (haluaa! Ehkä leikkaan sellaisen seuraavaksi!) ja ainainen yö, mikä sinänsä on ihan positiivista. Vampyyrien kartano oli suhteellisen tyylikäs, samoin paikka, jossa lopputaistelu käytiin (en kyllä muista, missä se oli, juoni todellakin jäi erittäin epäselväksi!). Kokonaisuutena mielestäni ihan ok, kerran katsottava, jos sattuu tykkäämään fantasiahahmojen toimintaräiskinnästä. Kelloa kyllä tuli seurattua, että kuinka kauan vielä jäljellä...

Älkääkä käsittäkö väärin, tämä ei todellakaan ollut parempi elokuva kuin Dracula. Tästä minulla vain ei ollut ihan niin vahvoja ennakko-odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti