lauantai 4. heinäkuuta 2009

Notre Damen kellonsoittaja (1996)

Melkein jo unohdin! Tämäkin tuli katsottua, ja ansaitseehan mestariteos merkinnän blogissani. Siis olkaa hyvä: Disneyn piirretty, Notre Damen kellonsoittaja.

Olen toki nähnyt Notre Damen kellonsoittajan noin sata kertaa pienenä, aina sen ilmestymisvuodesta lähtien, ja omistanut jopa soundtrackin cd:llä (ja nyt kaipaan sitä kovasti, miksi se on hukattu?!). Tarinan olisi luullut olevan tuttu, mutta nyt vasta huomasin, kuinka syvällinen ja upea tarina tähän elokuvaan kätkeytyy, ja kuinka vahvoja teemoja se käsittelee. Elokuvassa oli niin paljon sellaista, mitä ei ole aiemmin ymmärtänyt, että suorastaan yllätyin.

Piirrettyhän on jo itsessään upea: Notre Damen katedraalia katselisi vaikka pelkästäänkin jo sen puolitoista tuntia. Henkilöhahmoista Esmeralda ja kertoja Clopin kuuluvat Disneyn parhaimmistoon. Sitä parasta tietenkään unohtamatta, rakkautta ensi silmäyksellä... tuomari Frollo! ♥ Voisin sanoa melkein, että mikä mies!

Juuri Frollo tuntui pienenä tylsältä hahmolta ja varsinaiselta ilonpilaajalta tarinan suhteen. Luulin, että Frollo halusi napata Esmeraldan ja tuhota hänet ainoastaan mustalaisvihansa vuoksi, mutta totuus olikin aivan toinen. En yhtään muistanut Helvetin lieket -laulua enkä koko kohtausta, jossa Frollo taistelee sisäisten demoniensa kanssa takan äärellä ja anoo Marialta apua, ja nyt se oli upeinta koko elokuvassa. Varmaan paras kohtaus kaikista Disney-elokuvista IKINÄ! Ja ne kirkkokuorot siellä taustalla... Oijoi.

Lukekaa nyt vaikka esimerkikisi (ja kehotan katsomaan edes tämän pätkän Youtubesta, ellei koko elokuvaa!):
Like fire
Hellfire
This fire in my skin
This burning
Desire
Is turning me to sin

Huumoriakin toki löytyy Disneyn tyyliin, ja oikeasti hauskaa. ;D Kaikki, jotka eivät ole katsoneet Notre Damen kellonsoittajaa kuin viimeksi lapsena, nyt heti se esiin sieltä vhs-kasettien kätköistä! Ihminen on aina Disney-iässä.

1 kommentti:

  1. Tuo on ihan totta, että ihminen on aina Disney-iässä!
    Ei Disneytä voi lakata rakastamasta.
    Olen nähnyt Notre Damen kellonsoittajan joskus aikoja sitten kerran, mutta silti se kuuluu ehdottomiin lemppareihini.
    Pukeuduin penkkareihinkin Esmeraldaksi! :'D

    VastaaPoista